Home Singles AAFKE ROMEIJN – South Park (V2 Records)

AAFKE ROMEIJN – South Park (V2 Records)

by Bart Verlent

Volgende maand verschijnt het tweede album Godzilla van de Nederlandse zangeres en schrijfster Aafke Romeijn. Op het album herwerkte ze enkele gedichten uit haar poëziebundel Leegstand tot songs, in de hoop zo de monsters uit haar hoofd te verdrijven. In die gedichten/liedjes verkent Romeijn haar depressies en geeft ze een inkijkje in hoe het is om de dag door te komen als depressies je geest teisteren.

© Aafke Romeijn

Uit hetzelfde album kregen we al het aanstekelijke Zelf, nu is Aafke er met de nieuwe single South Park. In dit nummer zingt ze over de manieren waarop ze zichzelf uit een depressie praat. Wanneer ze zich heel slecht voelt heeft ze verschillende manieren om zichzelf op een ander spoor te zetten. Eén methode is een opsomming maken van alle dingen die het waard maken om in leven te blijven. Het zijn vaak de kleine dingen die haar weer wat hoop geven. Dat kan een plant zijn die op het punt staat te gaan bloeien of de wetenschap dat er een nieuw seizoen van South Park aankomt.

Muzikaal klinkt de nieuwe single even aanstekelijk als Zelf. Aafke heeft de gave om refreinen te schrijven die lang blijven hangen, terwijl de strofen vrij sober zijn en een mooie opbouw vormen naar het refrein. Sterk nummer!

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More