Home ReviewsAlbum Reviews 22 FOR SILICON ALONE – Only Dark Matters

22 FOR SILICON ALONE – Only Dark Matters

by Jeroen De Weder

Only Dark Matters, het debuutalbum van 22 for Silicon Alone, is een muzikale trip naar een mystiek universum dat gecreëerd werd door de Brusselse songwriter Alexis Pfrimmer. Hij noemt zijn project Art Space Rock.

© 22 For Silicone Alone

Bij het aanhoren van zijn muziekuniversum doemde inderdaad meermaals het beeld van een astronaut die stilaan elke aarding verliest en ten prooi valt aan ruimtekoorts bij ons op. Alexis neemt ons mee op een reis vol bochten en kantelpunten waarbij hij inspiratie put uit heel uiteenlopende muziekgenres zoals rock, jazz, blues, heavy metal, drum-‘n-bass, EDM en chanson. De lyrics zijn poëtisch en laten ruimte voor interpretatie. Ze worden gesproken, gezongen en gekrijst, zowel in het Frans als in het Engels.

Het album zou perfect passen als soundtrack bij een film noir of een buitenaardse horrorfilm. Je merkt het, dit is geen hapklare brok die je aan een party of chill playlist op een muziekplatform naar keuze toevoegt. Het is een avontuurlijk en surrealistisch experiment waar aan bevreemdende, donkere en bij tijden heel breekbare muziekkunst gedaan wordt. Ontoegankelijke muziek? Zeker niet. Maar enige zin voor avontuur en ruimdenkendheid bij de luisteraar is welkom om dit te smaken. Wij zijn alvast enthousiast. 

Only Dark Matters werd gemixt door Angelica Roca (Lous and the Yakuza, Admiral Freebee) en gemasterd door Tom Baker (Nine Inch Nails). Het album verschijnt op vrijdag 21 mei.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More