Home Singles FELICIA – Self (Eigen Beheer)

FELICIA – Self (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Felicia is een 22-jarige Belgische singer-songwriter met Congolese roots. Ze noemt zichzelf een poëtische lyricus en steekt haar muziek niet graag in een hokje. De zangeres omschrijft haar stijl als een mix van alles dat haar inspireert. Artiesten met wie ze zich sterk identificeert zijn Jorja Smith, UMI, Alex Mali, Miraa May, Mahalia en Sabrina Claudio.

Op haar vijftiende leerde Felicia zichzelf gitaar en piano spelen. Ze begon zelf nummers te schrijven geïnspireerd door Adele en Ed Sheeran. Nu, zeven jaar later, brengt ze een eigen sterk neo-soul geluid. Op 28 mei verschijnt haar debuutep Reminiscene. Ze hoopt de luisteraar mee te trekken in haar verhaal.

Self is de derde single uit die ep. Het is voor Felicia een manier om aan de wereld te zeggen dat we allemaal aan onszelf moeten werken en onze trauma’s confronteren. Ze werkte samen met haar broer Rudy Mukendi-Kalonji, die samen met Hazel Halle het nummer producete. Raïssa Peeters (Lady Blaxx) hielp om de tekst te finetunen.

Felicia heeft een warme soulstem die je van bij het begin van het nummer pakt. De single is gebouwd rond piano klanken en zwoele beats, in het refrein geven strijkers het geheel meer kleur. Voor ons mocht Self net iets warmer klinken wat beter past bij de mooie stem van Felicia. Maar dat is een detail.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More