Home Singles A-ha – I’m In (Sony Music)

A-ha – I’m In (Sony Music)

by Hans Verhoeven

Jonge lezertjes: er was een tijd waarin op MTV nog muziekclips getoond werden. Take on Me van A-ha, iemand? Ze verdeelden hun clipje in zwart en wit en verschillende tinten grijs en ze kwamen uit de Noorse fjorden. Proef dat woord (fjorden) en laat het smaken op je tong en gehemelte.

En kijk: ze zijn er nog altijd. In de originele bezetting maar hun namen gaan we niet opnoemen wegens te moeilijk om te schrijven al kent elke vrouw die een meisje was in de jaren tachtig frontman Morten Harket want hij hing – niet letterlijk – aan haar meisjesslaapkamermuur.

En kijk (nog eens) nu: alles komt terug. Ook A-ha, die met hun groepsnaam de critici voor waren en net I’m In uitbrachten. Een single; de lp komt pas uit in oktober als de fjorden niet langer smelten wegens koeler en zo klinkt ook dit. Want het is een goeie single; blaast welgekomen koelte in dezer dagen van hitte en koortsig hooi. Prachtig gezongen in de heilige sfeer der Scandinaven.

En nu gaan we hier afkoelen met dit op de achtergrond van de Noorse fjorden en dat laatste woord nog – zuiver voor het plezier ervan – blijven herhalen. A-ha is terug. Lach niet.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More