Home Singles 4DVENTURE & TAUNZ – Drowning

4DVENTURE & TAUNZ – Drowning

by Nel Mertens

4dventure (maar zeg gerust “Adventure”) is een 21-jarige jongeman, die al gauw getriggerd was door de Amerikaanse rapscene. Sinds 2 jaar werkt hij op muzikaal vlak samen met vriend en producer Simon Cutsem. Ondertussen heeft hij een tweede ep klaar, die in december verschijnt en waarvoor hij samenwerkte met Taunz, 22 jaar en urban rap- en popfan sinds 2016. In zijn nummers, zorgt hij graag voor sterk contrast, door rapfrases met melodieuze lijnen af te wisselen. Voor Taunz is dit zijn eerste release.

Drowning is de eerste track waarmee de ‘ketjes’ uit de rand van Brussel de ep Spectra aankondigen en laat in een ritmisch kabbelende zee van beats de melancholie horen in een hippe urban popstijl. Daarbij horen we 4dventure in het Engels en Taunz in het Frans uitleggen waar Drowning voor staat: de ene ‘verdrinkt’ in alcohol, de andere wordt ‘overweldigd’ door zijn emoties.   

“My body feeling numb, yeah a little sedated. I’m maybe going dumb, brain cell devastated. Because I’m always drunk, liver intoxicated.”

“J’ai la tête plein d’voix, help. J’ai la même fin noire à jamais dans ma tête.”

De sobere beats in de strofes, worden intenser in het refrein. Ook wellicht omdat de aangrijpende tekst met iedere heartbeat steeds sterker en sterker binnenkomt. Wat beide heren gemeenschappelijk hebben, is dat ze niet vervallen in de agressie van de urban rap die we (als cliché, wellicht) kennen vanuit de Amerikaanse rapscene, maar met een bepaalde ingetogen soberheid hun teksten beladen laten rollen. Een mooi nummer, sterke productie en hard mooie woorden van een veelbelovend duo.

De ep Spectra verschijnt op 11/12.

Spotify / Taunz / 4dventures

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More