Home ReviewsAlbum Reviews AVONDLICHT – Relinquishment Into A State of Selfless Being (Eigen Beheer)

AVONDLICHT – Relinquishment Into A State of Selfless Being (Eigen Beheer)

by Patsker Omaer Beguin

Vandaag stellen we de allernieuwste ontsnappingscapsule van Avondlicht voor. In tijden van isolatie en wazige toekomstbeelden op onze planeet zijn er meer en meer producenten op de markt die inspelen op de vraag naar bevrijdende toestellen. De Antwerpse uitvinder Matthias Dziwak liet vijf jaar geleden zijn eerste ontwerp onder de naam Amalgation aan de wereld zien. Zijn project Avondlicht kreeg vaste vorm met de release van het eerste (met alle opties) elektronisch gestuurde model Hyperromance in april 2020.

Het ontwerp van Relinquishment Into A State of Selfless Being is een idee dat uit Hyperromance voortvloeit. Dziwak kneedt op deze productie verder rond de tijdelijke live fragmenten die tijdens de opbouw van Hyperromance ontstonden. Het resultaat is een bevrijdende vlucht met meditatieve soundscapes die de aantrekkingskracht van onze planeet al na enkele minuten volledig dempt. De semi-organische ambientbesturing  zorgt voor een fluwelen sonische reis door het vacuüm van de eindeloze kosmos. De gewichtsloosheid wordt in deze satelliet vergezeld van onaardse fantasieën waarbij sterrenstof gaat oplichten als avondlicht in de zwarte ruimte.

Tijdens de iets meer dan zeventien minuten lange testvlucht wordt duidelijk dat dit apparaat zijn demarrerende efficiëntie meer dan waard is. Relinquishment Into A State of Selfless Being is een product met een hoge kans op verslaving. De terugkeer naar de aardse atmosfeer is een nachtmerrie, maar als bij wonder bezit de cockpit een hibernatie functie waarbij deze waanzinnig mooie trip zichzelf eindeloos kan blijven herhalen. Verplichte kost voor liefhebbers van buitenaardse ontsnappingsreizen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More