Home Singles 14 UPPER WEST – Looking For A Brighter Sun (Starman Records)

14 UPPER WEST – Looking For A Brighter Sun (Starman Records)

by Bart Verlent

Op zijn 12de loopt Koen Verbraeken langs de straten van Antwerpen Linkeroever met op zijn draagbare cassetterecorder Jimi Hendrix’ Live At Woodstock. Daar droomt hij ervan om zelf muzikant te worden en songs te schrijven. Onder invloed van zijn helden David Bowie en Crowded House schaaft hij jaren aan zijn eigen songs en speelt in diverse bands om uiteindelijk toch als solo-artiest verder te gaan.

© 14 Upper West

Hij besluit om zijn nummers uit te brengen onder de naam 14 Upper West, een naam die verwijst naar de wijk Upper West in New York en Antwerpen. Zelf groeide Verbraeken op in Antwerpen-Linkeroever, op oude stadskaarten staat dit aangeduid als Antwerpen-West. Zijn straat bevond zich in kaartvak 14 dus vandaar 14 Upper West.

In 2017 debuteerde 14 Upper West met de single A Handful Of Loving, die geproducet werd door Jean-Marie Aerts. Twee jaar later verscheen single nummer twee A Little Drop (Of Rain) in een productie van Dirk Blanchaert. Voor zijn derde single, Looking For A Brighter Sun werkte Verbraeken opnieuw samen met Blanchaert.

Alain Van Zeveren (The Radios) stond in voor de arrangementen, ook bassist Vincent Pierins (Clouseau, Soulsister, K’s Choise…) speelt mee op dit nummer. Deze song doet het relaas van een zoektocht. Het is een open verhaal over deze vreemde tijden van onzekerheid, intolerantie, maar ook over hoop, solidariteit en vriendschap.

Looking For A Brighter Sun is een mooie compositie met warme, brede arrangementen. Verbraeken zingt heel melodieus met zijn zachte stem die perfect past bij deze song. 14 Upper West gaat later deze zomer en in de herfst touren en dan zal dit pareltje zeker indruk maken.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More