Home Belgisch STOOMBOOT – Ze Leest Zo Mooi Verkeer

STOOMBOOT – Ze Leest Zo Mooi Verkeer

by Felix Sandon

Chaos in de wereld, een onzekere toekomst, inhoudsloos politiek gekrakeel, overal files en voortdurend hondenweer. Is er dan helemaal niks om vrolijk van te worden? Toch wel: in zijn nieuwe single brengt Stoomboot een ode aan die radiostem die ons overal begeleidt en ons tot rust brengt achter het stuur. Want ze leest toch zo mooi verkeer.

In zijn onmiskenbare stijl observeert Stoomboot de wereld en relativeert hij meteen alle ellende met een kwinkslag. Zijn voorzichtige poging tot scatten (‘Wa-pa-pabadabadoepa-pa’) komt net iets te vaak terug, maar gelukkig zijn er zijn gevoel voor humor en unieke stem. Hij zingt zo mooi en zo grappig.

Ze Leest Zo Mooi Verkeer is niet zomaar een nummertje tussendoor. Stoomboot staat tien jaar op de planken en dat maakt dit tot een verjaardagstraktatie. Voor deze feestelijke gelegenheid nam Raymond van het Groenewoud de productie voor zijn rekening. Trompettist Sam Vloemans zorgt voor nog meer klankkleur, maar eigenlijk is de sierlijke hobo van Marcel Ponseele de smaakmaker van dit nummer. Samen maken ze deze single tot een heerlijke zomerbries. Net zoals een prachtige radiostem tussen alle ruis door.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More