Home ReviewsAlbum Reviews ZLDR – ZLDR

ZLDR – ZLDR

by Ann Cnockaert

ZLDR zijn twee broers, Thomas en Julien, die ergens op het randje van West-Vlaanderen hun zolder omgetoverd hebben tot muziekstudio. De Belgische rapscene komt meer en meer in the picture en daar willen de broers graag deel van uitmaken. Het resultaat van al dat zoldergeweld kan je horen op hun debuutep ZLDR.

Thomas en Julien werden tweetalig opgevoed en dat hoor je ook terug op de ep. De songs zijn afwisselend in Frans en Nederlands waardoor ze blijven boeien.

Om dit project in een muzikaal jasje te steken namen ze Lennert onder de arm, in de elektronische muziekwereld beter bekend als Skyentist. Hij zorgde voor de instrumentals en de creatieve leiding. Lennert haalde inspiratie uit de UK hiphop scene. De grimmige synths op een betonnen beat van Lennert en de koude, electro tint in de productie van Thomas en Julien maken het geheel compleet.

Het nummer Barry, onze favoriet, is een personificatie van verlangen, miserie en geluk. Barry haalt geluk uit zijn ellende. Met het personage probeert ZLDR de taboes te doorbreken en mentale gezondheid aan te kaarten. Iedereen kan zichzelf eens Barry voelen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More