Home ReviewsAlbum Reviews YOKAN – Hold On (Eigen Beheer)

YOKAN – Hold On (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Misschien zegt de naam Jay and the Coffee je wel wat. Een iewat verkeerde bandsnaam als je het ons vraagt, waarschijnlijk wegens net iets te ordinair klinkend. Niet dat deze keuze de band windeieren heeft gelegd, want in een tijdspanne van drie jaar wisten de Gentenaren Tibor Pokuta, Joran Cosijn, Jasper Maes, Simon Spoelders en Lukas Maes heel wat moois in de wacht te slepen. Prijzen als de Studiotijdwinnaar van de Maanrockrally in 2018 of in datzelfde jaar de Publiekswinnaar van de Student Rock Rally, om maar wat te zeggen…

Blijkbaar zit de band op onze golflengte, want de vijf muzikanten vonden dat de groepsnaam niet langer bij hun muziek paste. Jay and the Coffee werd Yokan, en daarmee werd aan een nieuw hoofdstuk begonnen van een boek dat uiterst spannend en dik beloofd te worden.

We houden ons hart vast als we zelf woorden van bands beginnen te citeren, maar Yokan heeft het bij het rechte einde als ze hun muziek omschrijven als een gewaarwording die aanvoelt als botsen tussen zwart en wit en waarin je tussen verleden en toekomst dwaalt.

Hold On is de eerste single onder de Yokan-naam en de drie minuten verraden meteen het vernuft van deze Gentenaren. Intelligente, soulvolle, gelaagde elektropop die wel iets heeft van Pale Grey of Glints. Het soort song dat je na een eerste beluistering een repeat gunt om dan vast te moeten stellen dat het deuntje genadeloos in je hoofd blijft hangen. De kunde om een popsong te schrijven, heet dat, en dan nog wel zonder te moeten toegeven.

Wie benieuwd is of ze dat ook live in een goed resultaat weten om te zetten, heeft de komende weken drie kansen:

Op 26 september is er in Gent de Student Kick-Off met The Lighthouse en Zwangere Guy.
Twee dagen later (28 september) staan ze samen met Ventus in de JC Brieljant in Deinze.
Ten slotte staan ze op 5 oktober opnieuw in Gent, in The Cover is dat.

Facebook
Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More