Home Singles C DUNCAN – Earth (Bella Union/PIAS)

C DUNCAN – Earth (Bella Union/PIAS)

by Bart Verlent

De Schotse Christopher Duncan, beter bekend als C Duncan, kreeg muziek met de paplepel ingelepeld. Zijn ouders zijn klassiek geschoolde muzikanten en hij leerde al snel piano en viool. Later kwamen daar bas, gitaar en drums bij dankzij studies aan het Royal Scottish Academy of Music and Drama. Hij maakte muziek voor verschillende tv-programma’s en brengt zijn eigen melancholische muziek uit onder de naam C Duncan. Naast songschrijver is Duncan ook een talentvolle schilder, hij creëert dan ook zelf het artwork voor zijn albums.

© C Duncan

Sinds zijn debuut Architect uit 2015 verscheen zijn muziek bij FatCat Records de nieuwe plaat Alluvium is echter uit bij Bella Union. Simon Raymonde van Bella Union was al jaren grote fan van de muziek van C Duncan en vroeg hem om het nummer Circle in te zingen voor het In Quiet Moments album van het project Lost Horizons. Na de opnames bood Raymonde Duncan een platencontract aan.

Earth komt uit het nieuwe album en laat een C Duncan op zijn best horen, met brede dromerige arrangementen. Het nummer is vrij melodramatisch en apocalyptisch en gaat over iemand die alles bij elkaar raapt om te verhuizen voordat de zon verdwijnt.

Het is een pakkend nummer dat ons volledig heeft weggeblazen. Het is ruim vier minuten genieten van het moois dat Duncan bij elkaar schreef. De videoclip bestaat uit (eigen) geschilderde animaties die perfect passen bij deze mooie song.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More