Home ReviewsAlbum Reviews WILL GRAEFE – Marine Life (11A Records)

WILL GRAEFE – Marine Life (11A Records)

by Bart Verlent

Gitarist Will Graefe maakt deel uit van Okkervil River en Star Rover, ook begeleidt hij singer-songwriter Jesse Harris. Af en toe schrijft hij nummers voor zichzelf. Zo bracht hij in 2017 het album North America uit. Op die plaat staan songs die hij schreef en opnam tijdens een trip die hij moest maken voor zichzelf. Ook op deze Marine Life staan songs waarin hij zijn gevoelens neerschrijft.

© Will Graefe

Vlak voor het coronavirus Amerika bereikte, gingen Graefe en zijn vriendin uit elkaar. Tijdens de verschillende lockdowns schreef hij zijn gedachten neer. Volgens het platenlabel van Will staan er pure singer-songwriter songs op het album. Nummers die in de lijn zouden liggen van Eliott Smith en Tame Impala. Iets wat wij dan weer niet echt horen op deze mooie plaat.

Graefe schrijft knappe, dromerige songs met weidse arrangementen. Hij heeft een zachte stem die de nummers goed aanvult. Geen stem die heel veel indruk maakt maar dat hoeft niet, de songs spreken voor zich. Hij laat op dit album ook horen dat hij niet alleen goed gitaar kan spelen maar dat hij ook knappe arrangementen kan schrijven.

Naast de emotionele songs staat op deze plaat ook het instrumentale Bathing Griever. Will legt er verschillende laagjes gitaar op elkaar en creëert zo een soort ambient muziek waar Brian Eno niet vies van zou zijn. Spijtig dat het nummer niet echt past bij de andere nummers op het album.

Marine Life is een hele mooie plaat geworden waarop Graefe zijn verdriet kon verwerken. Toch heeft hij er zeker geen zwaar album van gemaakt. Uit alle songs straalt hoop en de positiviteit en dat maakt ieder nummer nog eens zo knap.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More