Home ReviewsAlbum Reviews WARMDUSCHER – At the Hot Spot (Bella Union)

WARMDUSCHER – At the Hot Spot (Bella Union)

by Bart Verlent

Het Londense Warmduscher bestaat uit frontman Clam Baker Jr., Fat White Family-leden Jack Everett en Adam J. Harmer, Ben Romans-Hopcraft (Incecure Man, Childhood) en Quinn Whalley (Paranoid London). Het vijftal maakt een bijzonder mix van postpunk, groovy electro en garagerock. Normaal werkt de band in de studio altijd samen met producer Dan Carey (Fontaines D.C., Squid, Black Midi) maar die had teveel last van een covid-besmetting en kon er deze keer dus niet bij zijn. Daarom werkten ze voor hun vierde langspeler At The Hot Spot samen met Joe Goddard en Al Doyle van Hot Chip.

© Warmduscher

Het vijftal had erg veel zin om een nieuw album op te nemen, ze besloten dan ook om van het opnameproces een echt feest te maken. Dat is er ook aan te horen! Het is een zalige plaat geworden waarin alle songs doordrenkt zijn van een 80’s funk geluid. Maar dan wel op de typische Warmduscher-manier. De nummers klinken vettig, avontuurlijk en bizar.

Zelf beschrijven ze de nummers als een tocht naar huis na een dronken avond in de lokale disco. Knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant…

Warmduscher kan je onmogelijk met een andere band vergelijken. Het cool groovy element van hun songs heeft misschien iets weg van Wolfgang Press maar verder klinkt de band echt uniek. Ze spelen met genres en geluiden terwijl frontman Baker Jr. het zootje ongeregeld dirigeert en alles min of meer in goed banen leidt.

Op hun vorige album Tainted Lunch kreeg de band het gezelschap van Iggy Pop en Kool Keith, op de nieuwe plaat bewijst de band dat ze geen bekende gasten nodig hebben om een sterke feestplaat af te leveren.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More