Home Belgisch VON DETTA – Exit Grand Piano (Eigen Beheer)

VON DETTA – Exit Grand Piano (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Zou het kunnen dat Greg Dulli uit pure ellende zijn land is ontvlucht en de microfoon bij Von Detta heeft genomen? Toch niet, want bij dit vijftal is Tom Claus (tevens zanger van de hardcoreformatie Family Of Dog) de herriemaker van dienst.
Von Detta ontstond uit de assen van Fenndango en je kan stellen dat het om pure noiserock vol vette gitaren gaat, een stonerrockgeluid dat zich tussen Monster Magnet en Melvins bevindt. Vrij onvoorspelbaar dus, behalve dat de rock ’n rollgraad ervan tamelijk hoog is.
Alles wordt netjes gepresenteerd op een gratis Bandcamp-release (zo gaat dat tegenwoordig) en wat opvalt is de knappe productie ervan. Niet dat het om de eerste de beste gaat, want voor het eerst zatIan Clement (zanger/gitarist Wallace Vanborn) achter de knopjes, en eigenlijk hoor je dat in het totaalgeluid.
Stonerrockfans, of zij die het gewoon lekker vinden dat luide gitaren hun oorkanalen platwalsen, kunnen best eens luisteren naar Von Detta. Te klasseren naast pakweg Every Stranger Looks Like You, en dus in het oog te houden!

a1438710691_16

DIDIER BECU

Von Detta Facebook

Von Detta Bandcamp

Von Detta Vi.be

https://vondetta.bandcamp.com/album/exit-grand-piano

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More