Home ReviewsAlbum Reviews VOLLAM – Mirror (Somewherecold Records)

VOLLAM – Mirror (Somewherecold Records)

by Bart Verlent

Shoegaze is terug van nooit echt weg geweest maar de laatste jaren is het genre echt wel aan een comback bezig. Het Amerikaanse Somewherecold platenlabel focust vooral op onbekend shoegaze/ dreampop talent en vond zo de nieuwe band Vollam. Vollam onstond vorig jaar in Dallas in volle Covid-19 periode. Greg, Casey en Sam speelden vroeger samen in een band en waren alle drie aan nieuw materiaal bezig dat allemaal een beetje in dezelfde lijn lag.

© Vollam

Het resultaat is dat ze samen een nieuwe band opstartten met shoegaze als voornaamste invloed. Het trio baseerde zich op de Andrei Tarkovsky film Mirror, wat meteen de titel verklaart. Vollam haalde er een internationaal gezelschap stemmen bij om de nummers in te zingen. Het geeft de donkere geluidsmuur toch nog wat kleur. Het enige nummer dat door gitarist Greg werd ingezongen, Wool, heeft iets van doom metal en klinkt nog duisterder dan de andere tracks op deze ep.

Op Mirror staat niets echt unieks, we horen vijf knappe composities met veel echo’s naar andere shoegaze-bands. De ep begint vrij luchtig en dromerig maar naar het einde toe klinkt het allemaal erg zwaar en hoor je de eenzaamheid die covid-19 met zich meebracht. Nee, echt vrolijk worden we niet van Mirror.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More