Home Belgisch VITO – The Soul Comes.

VITO – The Soul Comes.

by Björn Comhaire

Vito is de vijfkoppige band rond Vito Dhaenens en die in 2018 geselecteerd werd voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Met hun single Ever Since I Got To Town maakten ze indruk op ons en ook opvolger Come See Me Again werd erg gesmaakt (er is blijkbaar nergens nog een spoor te vinden van dit nummer?).

(c) VITO

Nu is er de nieuwe single The Soul Comes die tevens hun nakende debuut-ep Man With Feelings aankondigtAls je Ever Since I Got To Town naast The Soul Comes legt, dan kan je bijna niet geloven dat het hier om dezelfde band gaat. Dat hoeft daarom niet slecht te zijn, het wijst er misschien wel op dat Vito volop op zoek is naar een eigen geluid. De ep zal uitwijzen of ze het gevonden hebben.

The Soul Comes is een rustig voortkabbelend, warm, akoestisch nummer waarvan de tekst gebaseerd is op het gedicht Song van Allen Ginsberg. De stem van Vito klinkt een stuk lijziger dan voorheen en zowel muziek als stem doen wat aan Kurt Vile denken. Er zijn slechtere referenties natuurlijk en ja, het werkt. Dit is niet het meest originele nummer ooit, maar het zit wel heel goed in mekaar.

De minimalistisch maar goed gemaakte videoclip sluit dan weer wel helemaal aan bij het kleurenpallet en de stijl van de clip bij hun vorige single. De “verrassende wending” halverwege het filmpje deed ons glimlachen.De debuut-ep Man With Feelings verschijnt op 15 maart en wordt diezelfde avond voorgesteld in De Minard in Gent.Info en tickets voor de release kan je krijgen door hier te klikken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More