Home ReviewsAlbum Reviews Vaya Con Dios – What’s A Woman (PARCE QUE/PIAS)

Vaya Con Dios – What’s A Woman (PARCE QUE/PIAS)

by Hans Lenvain

België is een topland als het aankomt op het produceren van muziek. Eén van onze iconische bands is Vaya Con Dios. Dat is niet gewoon onze mening maar als je meer dan 10 miljoen verkochte albums op je conto hebt staan als Belgische band, ben je een grote speler. Ok, dit gebeurde allemaal vooral in de jaren ’90 maar dat maakt de cijfers niet minder indrukwekkend.

Arno startte de reeks Parce Que met zijn album Vivre. Het concept is vrij simpel: kies een aantal nummers uit je eigen repertoire en breng ze in een intieme piano/zang versie.
Nu was het Vaya Con Dios die werd gevraagd hetzelfde te doen en zo ontstond het album What’s A Woman. Wij op de redactie waren benieuwd want wat Arno deed met deze opdracht was indrukwekkend.

Foto: ©Alberto Rodriguez

Dani Klein koos als pianist voor haar goede vriend William Lecomte die haar al meer dan 10 jaar begeleid op tournee. De arrangementen zijn duidelijk goed uitgewerkt, het minimalistische is er zeker en Dani’s stem klinkt echt super. Dat laatste is geen evidentie als je weet dat ze intussen 70 lentes telt. Maar echt, daar valt allemaal niets op aan te merken.

Alleen hebben deze versies helaas ook de ‘schwung’ uit de nummers gehaald. En als je de originele songs kent (of gewoon bent) dan blijf je wat op je honger zitten. Zeker en vast bij de uptempo nummers zoals bijvoorbeeld Nah Neh Nah.
Het nummer What’s A Woman werd intussen 22 miljoen keer gestreamd op Spotify maar we vragen ons af of mensen zitten te wachten op een intiemere versie hiervan.

Toch heeft het album ook potentieel. En dit bij twee categorieën van mensen.
De eerste categorie zijn de mensen die fan zijn van jazz en blues. Die zouden wel eens heel erg kunnen gaan genieten van dit album. En dan zie je dat de arrangementen van steengoede nummers echt wel hun werk hebben gedaan: haal de rock, het exotische en andere poespas uit een nummer en als dan de jazz en/of de blues overblijft, heb je goed werk geleverd.

Foto: ©Danny Willems

Een tweede categorie van mensen die dit album in de armen kunnen gaan sluiten zijn de jongeren. Jongeren die Vaya Con Dios niet kennen omdat ze gewoon te jong zijn en daarna de band niet hebben ontdekt.

Wijzelf willen zeker geen afbreuk doen aan Vaya Con Dios of aan Dani Klein. Integendeel, we hebben diep respect voor alles wat ze ons hebben gegeven aan muziek. En alleen al uit respect zullen we het album afspelen tijdens een etentje, bij een leuk gesprek met vrienden, op een romantische avond. Want daar leent deze plaat zich echt wel toe.
Maar als we écht eerlijk zijn, gaat onze voorkeur naar het originele werk.

Beluister en bestel het album via deze link.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More