Home ReviewsAlbum Reviews VARIOUS ARTISTS – 12 Bombazos Bailables (VampiSoul).

VARIOUS ARTISTS – 12 Bombazos Bailables (VampiSoul).

by Patrick Van Hauwaert

Als Discos Fuentes 85 jaar wordt dan mag je je wel aan een feestje verwachten. Niet alleen zijn ze één van de oudste onafhankelijke platenlabels ter wereld, maar deze Colombiaanse maatschappij is ook de thuisbasis van talrijke tropische bands. Van cumbia over boogaloo tot salsa en alles wat daartussen ligt, vond ooit z’n stek bij Discos Fuentes. Op deze verzamelaar staan dan ook 12 pareltjes die ons de kille en natte winterdagen doen vergeten als geen ander.

Maar er is ook een keerzijde aan dit alles, het materiaal dat ze ooit uitbrachten is quasi onvindbaar. Als je het dan nog eens tegenkomt dan is het gewoonlijk in slechte staat. En dus maakte Vampisoul in 2017 er een zaak van om alles te remasteren en opnieuw uit te brengen. Deze platen gingen als zoete broodjes over de toonbank, ook omdat deze op vinyl uitgebracht werden wat, geef nou zelf toe, altijd een meerwaarde is.

12 Bombazos Bailables kan je vrij vertalen als twaalf dansvloerknallers maar omdat dat ons dat net teveel doet denken aan de tijd van “12 sappige songs” of “alle 13 goed”, stellen we gewoon voor om er niet te veel over na te denken, de plaat op de draaitafel te zwieren en er met je danspartner een geweldige avond van te maken. Een tropical party als geen ander staat je te wachten dankzij 12 Bombazos Bailables.

En voor de meerwaardezoekers onder ons, luister eens goed naar Fruko & Sus Tesos (El Vidriero) zo hoor je ook eens waar Thomas Dolby zijn mosterd haalde voor Hyperactive.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More