Home ReviewsAlbum Reviews UIT DE HOOGTE – Lank001 (LANK)

UIT DE HOOGTE – Lank001 (LANK)

by Bart Verlent

Gentenaar Mathieu Laridaen ging met zichzelf de uitdaging aan om honderd tracks te maken in tien elektronische genres en in tien weken tijd. Dat leverde een uur of zeven muziek op. Allemaal simpele, intuïtieve jams, gecreëerd met de muzikale speeltjes die hij in zijn bezit heeft. Hiervan heeft hij een mix gemaakt van ongeveer 90 minuten en die werd zijn hommage aan onze elektronische danscultuur. Van ambient tot beats over house, techno en noise.

© Uit De Hoogte

Uit die 100 tracks koos Laridaen vier nummers die op zijn debuut ep Lank001 staan onder de naam Uit De Hoogte.

Deze vinylep wordt in eigen beheer op zijn eigen label LANK uitgebracht, tevens de eerste release op het label. Daarom kreeg het de logische titel Lank001. Er werden slechts 100 stuks geperst en die is verkrijgbaar via Bandcamp en de Gentse Music Mania.

Laridaen zette vier straffe, stevige dancetracks op zijn eerste ep. Verwacht geen rustige ambient maar wel stevige techno en house die je meesleurt op de dansvloer (ook al mag dat in deze vreemde tijden niet). Stilzitten is totaal geen optie.

Met stevige beats knalt de Gentenaar er flink tegenaan. Als dit een kleine collectie is van wat hij op tien weken in elkaar kon boksen, dan mogen we van hem in de toekomst ongetwijfeld nog meer aanstekelijk floorfillers verwachten.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More