Home Singles PJDS – If It Wasn’t For Love

PJDS – If It Wasn’t For Love

by Bart Verlent

Drie jaar geleden bracht Pieter-Jan De Smet na 15 jaar stilte het meer dan geweldige album Siren uit. De Smet heeft altijd pareltjes bij elkaar geschreven maar op deze laatste plaat had hij zich echt wel overtroffen. We waren dan ook met een bang hart aan het afwachten of we weer zo lang op een opvolger moesten wachten. Maar ineens verscheen er op de Facebook-pagina van De Smet dat hij net de masters van de nieuwe plaat, Extinct Birds, had ontvangen en dat hij er zelf niet goed van was omdat het ‘zo schoon’ klonk.

(c) PJDS

En hier is dan het eerste voorproefje van deze nieuwe plaat met de single If It Wasn’t For Love. Het nieuwe album is ingeblikt met zijn muzikale vrienden: Teun Verbruggen, Mirko Banovic en Frederik Segers. Mark Howard, die in het verleden samenwerkte met kleppers zoals Bob Dylan, Neil Young, U2, Tom Waits en Emmylou Harris, stond in voor de mix en Reuben Cohen (Volbeat, Queens Of The Stone Age,..) stond in voor de mastering.

If It Wasn’t For Love is een wondermooie song die knap is uitgewerkt. De strofe en refrein zijn gewoon prachtig en dan komt er ineens zo’n fantastische bridge aan die we totaal niet zagen aankomen. Zelfs de outro heeft iets magisch. Als we een vergelijking zouden moeten maken denken we aan het vakwerk van The Beatles.

PJDS heeft dus weer een klein meesterwerk uitgebracht en we kijken nu uit naar het vervolg dat hopelijk niet lang op zich zal laten wachten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More