Home ReviewsAlbum Reviews TWINKLE3 ft DAVID SYLVIAN and KAZUKO HOHKI – Upon This Fleeting Dream (Cortizona)

TWINKLE3 ft DAVID SYLVIAN and KAZUKO HOHKI – Upon This Fleeting Dream (Cortizona)

by Patsker Omaer Beguin

We weten ondertussen al dat het Belgische Cortizona label een neus heeft voor pareltjes met experimentele muziek. Nu serveren ze ons ook nog eens een héél mooie verrassing met Upon This Fleeting Dream van het Britse trio Twinkle3. Niemand minder dan levende legende David Sylvian levert hier zijn medewerking aan deze opmerkelijke plaat. Op een paar samenwerkingen na is het al een geruime tijd stil rond Sylvian. De coöperatie van de Britse muzikant met Twinkle3 zal voor héél wat fans als een onweerstaanbare magneet gaan werken.

© Twinkle3

Op Upon This Fleeting Dream krijgen we een experiment van minimalistische elektronische prikkels en gesproken woord. Twinkle3 (Clive Bell, Dave Ross en Richard Scott) haakt zich vast in haiku’s, Middeleeuwse en 16de-eeuwse Japanse gedichten over de dood. We krijgen een weelderige klankenbundel van elektroakoestische geluiden te horen waar de gesproken woorden van zowel David Sylvian als in de Londen residerende Japanse muzikante Kazuko Hohki voor mystieke uitwasemingen zorgen. Sylvian leest niet alleen de Engelse versie van de gedichten voor. Hij is ook verantwoordelijk voor de veldopnames en het artwork van dit album.

Twinkle3 creëert op Upon This Fleeting Dream een pakketje misleidende en abstracte ritmes geproduceerd met analoge en modulaire elektronica. De organische toevoegingen worden onder andere met de Shakuhachi fluit, Thaise rietfluiten, snaarinstrumenten en mondorgels verwekt. Er wordt met deze experimentele weefsels een fascinerend klankwereld van frequenties geopend die de luisteraar gidst naar onbekende sonische oorden. Het is dan ook aangeraden deze fragiele bundels met de hoofdtelefoon te beluisteren. Upon This Fleeting Dream is een diepe luistertrip die langzaam verkruimelt tot een magische muzikale reis.

Bandcamp CortizonaFacebook CortizonaBandcamp Twinkle3Website David Sylvian

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More