Home ReviewsAlbum Reviews TUYS – A Curtain Call For Dreamers (Chili Music Korea/Revolver)

TUYS – A Curtain Call For Dreamers (Chili Music Korea/Revolver)

by Bart Verlent

Wie meer dan tien Luxemburgse bands kan opnoemen krijgt een trofee van ons! Het land is bij ons niet echt gekend om zijn muzikale talenten. Tuys is z’n Luxemburgse band, ze bestaat al sinds 2013 en brengt nu haar vierde album uitbreng. Ze verzorgden het voorprogramma van The 1975, Everything Everything, The Kooks en Thirty Seconds To Mars en waren al te zien op grote festivals zoals Reeperbahn en The Great Escape. Maar bij ons zijn ze dus zo goed als onbekend.

(c) Tuys

Tuys maakt dromerige synth psychpop die wat aanleunt bij Tame Impala en onze eigen Faces On Tv. Het nieuwe album is een reeks dromen die ze in songs gegoten hebben. Het zijn dan ook vijf songs die ons naar dromenland sturen. Elke song kabbelt rustig verder zonder dat er indrukwekkende dingen gebeuren. Het klinkt allemaal zeker niet slecht maar we missen hier en daar wat pit en originaliteit.

Het album opent sterk met Papaya waar Tuys scoort met perfecte synthpop maar met More Than An Account gaat het ineens berg af, omdat deze song zo plat is en meer het niveau haalt van één of andere gladde boysband. Maar ze komen sterk terug met het psychedelische Ketchup On My Knees (Hungry For More). Ook het sfeervolle Jungle waarin het viertal een geweldige wall of sound neerzet kan ons bekoren. Saturday Night sluit het album mooi af, met fijne synthpop die mooi binnen de lijntjes kleurt.

Of A Curtain Call For Dreamers de grote doorbraak zal beteken voor Tuys daar vrezen we een beetje voor. Synthpopbands schieten uit de grond als paddenstoelen dus dan moet je al van goede huizen zijn om indruk te maken. Bij Tuys zullen ze toch meer op zoek moeten gaan naar een eigen geluid. Ze hebben sterke songs nu enkel nog wat diepgang.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More