Home ReviewsAlbum Reviews TROUBLE AGENCY – SUSPECTED (Eigen Beheer).

TROUBLE AGENCY – SUSPECTED (Eigen Beheer).

by Theo De Rycke

Het uit Brussel afkomstige Trouble Agency is terug, en met een wel zeer sterk album.  Suspected is reeds het zesde album van deze toch wel een beetje in de achtergrond genestelde Belgische band.  In 1993 is deze band ontsproten uit het legendarische Cyclone en Decadence.  Het is een van de enigste overlevende Belgische thrash/speedmetal bands.

Suspected is een krachtig album geworden, dat het genre alle eer aandoet, vanaf de opener Pawn Of God wordt de klassieke trashmetal-stempel op de plaat gedrukt.  Deze wordt gevolgd door het meeslepende Survival Of The Fitest, een track die enkele uren in je hoofd blijft nazinderen en tevens al enkele jaren een lekkere meeschreeuwer is tijdens liveshows.

De sound op de plaat is vrij standvastig.  De band houdt zich trouw aan het genre met enkele uitzondering zoals Back Off en And Then You Kneel die een snuifje hardcore hebben meegekregen.  Andere uitschieters op deze plaat zijn Suspected, Tears Of Blood en de slottrack Bankster.

Voor een eigen productie klinkt Suspected heel professioneel en bestaat er geen twijfel dat deze heren behoren in de top van de Belgische metalscène.  Hoedje af ook voor de sterke vocalen van Kevin Nolis op deze plaat.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More