Home ReviewsAlbum Reviews TRAVØLTA – Discoviolence Up Yours! – (Loner Cult)

TRAVØLTA – Discoviolence Up Yours! – (Loner Cult)

by Patrick Bruneel

Heist Op Den Berg, of beter nog, recht uit de achterbuurten van Heultje, bombardeert Trav​ø​lta al sinds 2015 de goedgelovigen met een portie politiek getinte, antifascistische powerviolence annex fastcore. Inderdaad, een band die powerviolence speelt en zichzelf, zijn publiek en de mensheid in het algemeen, niet al te serieus neemt. Heerlijk is dat. Het anti fascisme nemen ze uiteraard wel heel ernstig, nazi scum fuck off en zo. Gemeend, zeker weten. Ook inwoners van Heultje hebben niks met die bruinzakken.

Het kwartet is een graag geziene gast op tal van festivals en dat zal met Discoviolence Up Yours! nog meer het geval zijn. Achttien nummers, waaronder één cover (You Have A Voice van Drop Dead), teisteren onze trommelvliezen aan een razend tempo. Fastcore natuurlijk, of wat had u gedacht. Slowkes en balladekes, da’s voor Pussies. Power en Violence in één, incluis hilarische samples (een beetje disco iemand?). Het grappige Jesus Cröst Socker Punch, een satirische uithaal naar het Rotterdamse Jesus Cröst, wiens Joop Van Reede’s stem te horen is in het nummer, zet de toon.

Dat onnozele zit al meteen in opener Shake That Ass, waar de naald van het plaatje grondig door het vinyl wordt gekrast, na een portie snelle hardcore. De band doet zijn best om binnen het kader van het genre te variëren, Ramones-sample incluis (I Wanna Be Dumb), en dat lukt aardig. Alleen het aanhoudende geschreeuw van de brulboei van dienst werkt al eens op onze zenuwen. Live is dat ongetwijfeld minder het geval. Halverwege zal de goedheilig man zich allang dusdanig schor hebben geschreeuwd zodat we er geen last meer van hebben. Edoch, nummers als Boo To Humanity, Bruin Rotte Zweer en So We Are Extreme? verzachten onze verzuchting.

Voor een euro of 14 is dit werkje op vinyl te verkrijgen. Steun Heultje en schaf dit onding aan.

FacebookLonercult Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More