Home nieuws Sound Track 2023-24: meer dan 1100 inschrijvingen!

Sound Track 2023-24: meer dan 1100 inschrijvingen!

by Björn Comhaire

De afgelopen weken was het overal in het nieuws: het aantal culturele evenementen is vorig jaar met een derde afgenomen in vergelijking met de periode vóór de coronacrisis. Dat blijkt uit de jaarcijfers voor 2022 van auteursrechtenvereniging Sabam. Het gaat onder meer over liveconcerten (-6.684) en feesten en fuiven (-6.244). Er zijn dus minder optredens en vooral jonge artiesten zijn daarvan de dupe. Een problematiek die zelfs in het Vlaams Parlement aan bod kwam.

Via de derde editie van Sound Track spelen VI.BE, Clubcircuit vzw, Ancienne Belgique, Het Depot, Trix, N9, Democrazy, De Casino, Wilde Westen, Cactus, Het Entrepot, 4AD, De Zwerver, AFF en Entree in op de nood.

Sound Track is niet zomaar een muziekwedstrijd, het is méér. Wie zich inschrijft maakt namelijk niet enkel kans op een trofee, maar kan op ondersteuning op maat van zowat de gehele Vlaamse en Brusselse livesector rekenen.

Via VI.BE platform klokte Sound Track af op 1131 inzendingen. Deze worden vanaf nu beluisterd door ambassadeurs als Meskerem Mees, Lefto Early Bird en Brent Vanneste samen met de clubjury’s.

Sound Track belooft opnieuw een stevig parcours te worden. 136 artiesten spelen dit najaar live tijdens 22 voorrondes in de fijnste jeugdhuizen en clubs in ieders regio. 46 finalisten stromen door naar 6 regionale finales in december én een tussentijds coachingstraject. Tot slot worden 18 artiesten door de vakjury gekroond tot laureaat. Zij beginnen aan een traject op maat: van een jaar vol persoonlijke begeleiding, coaching en support van de brede muzieksector, residenties in de muziekclubs, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure tot buitenlandse showcases en shows. Elk van hen krijgt de kans om zich te ontwikkelen op hun eigen tempo.

Eind augustus maakt Sound Track bekend wie er dit najaar de plaatselijke jeugdhuizen en concertzalen mag veroveren.

Blijf op de hoogte van Sound Track via www.sound-track.be, Facebook en Instagram en natuurlijk Luminous Dash!

Persbericht vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More