Home ReviewsAlbum Reviews TONSILS – Around / Forward (FONS Records /Gazer Tapes).

TONSILS – Around / Forward (FONS Records /Gazer Tapes).

by Didier Becu

Bijna exact een jaar geleden belandde You Know What It Means op ons bureel. Onze schrijver van dienst had het toen over een funfactor die hem deed denken aan Devo en Gruppo Sportivo. Alleen kippen zijn geschapen om in hokken te worden ondergebracht (en dan nog), maar een vergelijking die toch steek houdt en dat is niet eens bedoeld om een collega bloemen toe te werpen (doen we toch nooit!).

Alle gekheid op een stokje terzijde, Around/Forward is de nieuwste worp van dit Limburgse vijftal dat zowel op 10” (via FONS Records) als tape (Gazer Tapes) wordt uitgebracht. Twee songs staan er op (Around en Forward). Simpeler kan het niet, behalve als je de muziek in woorden wil transformeren. Niet dat hoeft, anders lees je gewoon een boek, niet?

Around, de a-kant dus, is het meest conventionele nummer. Een drumbeat die je meteen ergens in de hoek van de 90’s-Indierock duwt. De ernst van Pavement die de geniale dwaasheid van Weezer ontmoet, aangevuld met onschuldige lo-fi instrumentjes. De keyboards lijken wel uit de Fisher Prize-catalogus te komen, maar wat een heerlijk effect hebben ze. Een liedje dat je vijf minuten vrolijk maakt.

Forward is weer iets anders. Nog even grappig mocht dit je over de streep trekken, maar ook wat Frank Zappa-achtige extravaganza om het boeltje beter te doen kruiden. Tot volgend jaar?

Facebook

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More