Home ReviewsAlbum Reviews BUFFERSTATE – Antropy (Eigen Beheer).

BUFFERSTATE – Antropy (Eigen Beheer).

by Patrick Van Hauwaert

We zouden de waarheid geweld aan doen mochten we beweren dat Bufferstate blaakt van originaliteit of dat ze uniek zijn. Dat willen en kunnen we niet zeggen, wel kunnen met enige trots beweren dat wat ze doen, ook meer dan goed brengen.

Zelf geven ze als referentie Tool op en dat is te begrijpen, maar eerlijkheidshalve herkennen we meerdere bands. Ze zweven ergens tussen punk, grunge en postpunk, maar ze hebben even goed geluisterd naar de oude Pink Floyd.

Bufferstate is een vierkoppige band met wortels in Gent, Aalter en Brugge. De oorsprong van de band gaat al een paar jaar terug in de tijd, maar in hun huidige bezetting hebben ze de sound en stijl gevonden waar ze al een tijd op zoek naar waren.

Met Antropy, de eerste echte volwaardige ep, brengen ze vier nummers uit die af zijn van begin tot einde en die staan als een huis. Een stevige sound waarmee je ze meteen in het metalspectrum kan plaatsen. Wie echt een label wil kan er misschien alsnog progrock op plakken, maar veelal zijn zo’n labels ook een beperking en daarom zijn wij er steevast voorzichtig mee.

Op Facehugger de eerste van de vier nummers spelen ze graag met een veelheid van de eerder vermelde invloeden. Oude psychedelica zoals Astronomy Domine van Pink Floyd eisen hier hun bestaansrecht op. Op Bulk Being komt de postpunk eventjes om de hoek loeren. Archean en Quiet Man voegen daar niet veel nieuws aan toe, maar dat hoeft ook niet, want het blijft van de eerste seconde boeien tot de laatste noot en dat is op zich al een mooie prestatie.

Hier bij Luminous Dash kijken we alvast reikhalzend uit naar een eerste langspeler.

Facebook

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More