Home ReviewsAlbum Reviews THECOLORGREY – For What It’s Worth (Warner).

THECOLORGREY – For What It’s Worth (Warner).

by Didier Becu

Met artiesten als Coely, Woodie Smalls en Blackwave staat Antwerpen meer dan ooit aan de top van hiphop en R’n B. En daar hoort Will Michiels absoluut ook bij. Je kent hem niet? Diens alter ego TheColorGrey zit natuurlijk wel in je hersenpan.

Vorig jaar kreeg de Antwerpenaar met Congolese roots met zijn debuut REBELATION de ene lovende kritiek na de andere. Te zien op massa’s concerten en een artiest op wie de radars terecht werden gericht. Niet dat dit zo maar uit de lucht kwam vallen, op de openingsong van zijn nieuwe ep For What It’s Worth waarop acht gloednieuwe songs staan, spuwt de zanger meteen ongezouten zijn gal.
Couldn’t Have Been More Wrong is een intimistische song over de vele vooroordelen waarmee Will werd geconfrontreerd toen hij zijn stem wilde later horen. Vechten om als artiest aanvaard te worden, en nu beschouwd worden als één van de meest beloftevolle acts.

Hoewel samenhangend is deze ep een soort van staalkaartje tot waartoe hij in staat is. Het heupwiegende uptempo Swerve bijvoorbeeld dat van hoog internationaal niveau is. Ook de R’nB-invloeden zijn overvloedig aanwezig zoals het zwoele Blackberry terwijl het hiphopachtige The Status vol aanstekelijke grooves zit. Het mag zelfs met een knipoog naar de 80’s R’nB-funk zijn zoals Count On Me of het opzwepende Jamaica. En indien dansbare pop je ding is dan zul je wel je pleziertje hebben met de afsluiter You Got To Show Me.

Azijnpissers (die zijn er jammer genoeg altijd) zullen ongetwijfeld opmerken dat TheColorGrey wat te commercieel klinkt, mensen met smaak (die bestaan gelukkig ook) zullen er de kwaliteit van in herkennen.

Facebook
Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More