Home ReviewsAlbum Reviews TONE LISTENS – Where.do.we.go.from.here (Eigen Beheer)

TONE LISTENS – Where.do.we.go.from.here (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

Where do we go from here? Toegegeven, het is een vraag die we ons meer dan eens hebben gesteld het afgelopen anderhalf jaar. De virale wurggreep liet trouwens weinig ruimte voor andere vragen, al dan niet van existentiële orde. Het nieuwbakken Tone Listens probeert een muzikaal antwoord te geven op de lastige vraag.

© 2021, Tone Listens

Het plaatdebuut in acht bedrijven van het Gentse duo, bevindt zich op het sfeervolle snijvlak van kalm-aan-postrock en ijle ambient. Vormgegeven toen de pandemie in alle hevigheid toesloeg. Dat valt eraan te horen en aan te zien. Meer dan één covid-19-referentie in de songtitels en de droefgeestige aliënatie galmt onophoudelijk door alle gitaar- en andere geluidsgolven heen.

Resultaat: een uiterst zweverige soundtrack bij een wereld in slow motion. En die klinkt nog het interessantst als de gitaar licht mopperend tegen de hoofdstroom ingaat, zoals in Walkmen, halfweg deze eerste worp. Tone Listens is te ontdekken via de gebruikelijke kanalenmix. Het eerste album haal je binnen voor de spotprijs van 7€ via Bandcamp.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More