Home ReviewsAlbum Reviews THROATSNAPPER – About Life (Consouling Sounds)

THROATSNAPPER – About Life (Consouling Sounds)

by Carl Van Steenbrugge

Throatsnapper werd in 2013 opgericht door vier vrienden die de inspiratie voor hun bandnaam vonden in een artikel over ratten die mensen aanvielen door ze naar de keel te springen. Throatsnapper is een ander kaliber sludge/doom band.

throatsnapper ©️

Het Antwerpse viertal bestaat uit Wouter Goolaerts (stem/bas), Jannick Van Den Bogaert (gitaar), Jens Depetter (gitaar) en demon Jan Cassiers (drums), een kerel die zo uit een Rob Zombie film zou kunnen ontsnapt zijn.

Hun uitverkochte demo uit 2015 was al een eerste demonstratie van zware riffs en drumwerk met vuistslagen. Het eerste album About The Dead (2019 – Consouling Records), werd al veel melodieuzer met nummers die al heel wat meer op zichzelf stonden. Het feit dat het 3 jaar duurde om 6 songs te schrijven die samen net geen 40 minuten duren, getuigt van een weldoordacht schrijversproces.

Dat verklaart waarom we 5 jaar moesten wachten op het nieuwe album About Life. Ze denken er graag over na, die venten. Het duurde al wat langer, want er staan 8 nummers op. En het wachten was elke nanoseconde waard.

Ieder lied gaat over de emoties die we elke dag doorstaan, negatief en positief. Maar steeds zoekend naar een rauw geluid, eigen aan de inborst van de vier vrienden. Je hoopt als luisteraar dat het opnieuw goed komt met de wereld. Maar niets is minder waar.

Ze bleven trouw aan de fundamenten van sludge en doom, maar zijn ook niet vies van blackmetal- en zelfs postmetalinvloeden. Wij genoten van het beluisteren van elke song, die echt delicaat mooi is bewerkt, nooit wordt er geschreeuwd omdat het zo hoort maar eerder omdat het past.

About Life hoort in elke verzameling van de volgelingen van Consouling maar mag ook ver daarbuiten geproefd worden. Het album verschijnt in zwarte en groen vinyl en op cd.

FacebookInstagramYouTubeSpotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More