Home Concerttip (Members of) Swell – Tour 2024

(Members of) Swell – Tour 2024

by Wouter De Sutter


Eén jaar na de succesvolle reünietournee doet de Californische lo-fi band  Swell – original lo-fi slackers from San Francisco – Europa weer aan. Voor een korte clubtour deze keer. En niet op volle kracht want met drummer Sean Kirkpatrick en John Dettman (vocals/gitaar) maakt slechts de helft van de line-up de oversteek.

Het duo wordt bijgestaan door bassist Tim Adams, ook al veteraan van vele muzikale oorlogen, die op de drempel nineties eventjes deel uitmaakte van Swell. Op het titelloze debuut van de band (1990) is hij nog op één nummer – Sick Half Of A Church – te horen. Na Swell runde hij enkele jaren in Chicago de independent Ajax Records. Momenteel ook actief met zijn band Bat Factory.

De aankomende Europese tour beperkt zich tot vier dates in België en net zoveel in Frankrijk. Telkens in kleinere clubs. Een bewuste keuze want de format is een (semi-)akoestische set die best tot zijn recht komt in een intimistische setting. De tour start in Lille en wordt afgesloten in de CBGB’s van België, beter gekend onder de naam Kinky Star.

Op de playlist: het beste van de Swell catalogus en enkele nummers van The World Is Haunted, het project van Sean Kirkpatrick sinds enkele jaren. Dat project in de etalage zetten én de heruitgave van Swell’s succesalbum 41 promoten, zijn de drijfveren van dienst voor deze tour.

Het album wordt deze maand, exact dertig jaar na de (eerste) release, opnieuw uitgegeven door de Franse independent Talitres. In drie verschillende versies. Het vinyl is te koop via Bandcamp of rechtstreeks bij de band.

(members of) SWELL Tour 2024

21/05 –  Lille, La Malterie
22/05 –  Antwerpen, Djingel Djangel
23/05 – Charleroi, Le Vecteur
24/05 – Chatillon-Paris, La Chapelle (private show)
25/05 – Tincques, L’auréole Béthencourt
26/05 –  Hasselt, Cafe Cafe
28/05 – Reims, Les Vieux De La Vieille
29/05 –  Gent, Muziekcentrum Kinky Star

WEBSITE / FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More