Home ReviewsAlbum Reviews THEODORE WILD RIDE – S/T (Icarus Records/Consouling Sounds)

THEODORE WILD RIDE – S/T (Icarus Records/Consouling Sounds)

by Bart Verlent

Theodore Wild Ride is een nieuw instrumentaal project van de Franse keyboardspelers Christine Ott (Yann Tiersen, Tindersticks, Oiseaux-Tempête) en Mathieu Garby (Snowdrops) die samen met oed-speler Ophir Levy muzikale vrijheid vieren. Ze herdefiniëren de relatie tussen tijd en ruimte met een bijzonder en onverwachte orkestratie.

© Theodore Wild Ride

Het trio vermengt Oosterse en Westerse invloeden en neemt ons mee op expeditie. De reis gaat langs ongewone kamermuziek, die soms nostalgisch, soms donker en kwetsbaar aanvoelt, maar altijd onze plaats in vraag stelt tegenover de natuurlijke krachten, de wilde wereld en ons eigen wreedheid.

Het is een magische reis geworden met zes prachtige stukken die je onmiddellijk bij het nekvel nemen en niet meer loslaten. Het trio vult elkaar prachtig aan en bouwt in hun diversiteit iets heel eigen op dat zeer vertrouwd aanvoelt. Ook de hoesfoto van Jeroen De Wandel vult de muziek aan zonder dat hij iets van de achtergrond van het album wist.

We willen op de muziek van Theodore Wild Ride geen etiket kleven, het is een mooie mix van diverse stijlen die een heel origineel schilderij vormen.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More