Home ReviewsAlbum Reviews THE VALERIE SOLANAS – I Can’t Grow Up (Green l.f.ant Records).

THE VALERIE SOLANAS – I Can’t Grow Up (Green l.f.ant Records).

by Gert Vanlerberghe

“Niemand weet waar Jezus is”, aldus podiumdichter Andy Fierens. De Heiland werd kort geleden nog gespot in de nagelnieuwe (pun intended) videoclip van de Antwerpse indieband The Valerie Solanas, geregisseerd door Aiko Anthonissen en Bert Lezy. Hij lijkt zelfs een beetje op Michael Brijs.

De toch wel lichtjes legendarische band rond schrijver-performer Michael Brijs is weer helemaal terug – durven we ‘verrezen’ te zeggen? Eerste single I Can’t Grow Up ligt aangenaam in het oor, vooral door het piano- en gitaarspel, en is er eentje om in de douche mee te zingen. Al zal het aangename stemtimbre van Brijs bereiken een hele opgave blijken.

Vier radiovriendelijke minuten lang kabbelt het nummer verder, onderweg naar de climax en die mag er zijn. De laatste minuut is het gloriemoment van Tom Tiest, waarin de gitarist zijn instrument (in de clip vervangen door een roeispaan) laat kermen van genot. Ondertussen leest kunstenaar Bert Lezy een boekje en bereikt ook Brijs zijn vocale climax. Heerlijk gepolijste melodie, net niet ontsporende instrumenten, een dijk van een song.

Eigenlijk zijn de Solanas bekend tot in Japan en verdienen ze dezelfde status als pakweg The Dandy Warhols, om maar wat te zeggen. Mocht je ze echter nog altijd niet kennen, is dit de perfecte single om daar eens mee te beginnen.

De lp The Return Of Jesus Christ verschijnt in februari 2019 bij Green l.f.ant Records.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More