Home Belgisch MOONBOAT – Breeze (Eigen Beheer).

MOONBOAT – Breeze (Eigen Beheer).

by Luminous Dash

Vakmanschap die je van kilometers ver ruikt. Dat is Moonboat. Soms wel eens omschreven als het soloproject van Michaël Lamiroy die je zeker en vast kent van Tin Fingers en nog meer van School Is Cool, maar in feite gaat het om een heuse groep.

Melancholie is zonder twijfel het te gebruiken kernwoord als je het over de muziek van Moonboat hebt. Dat hoorden we al bij de vorige singles Shelter en Stone In The River, maar de weemoed die schippert tussen de schaduw en het licht komt nog meer naar voren op de nieuwe prachtsingle Breeze.

Net zoals bijv. The Bony King Of Nowhere dat doet, grijpt ook Moonboat je zonder pardon bij de keel door je te confronteren (of zo je wil charmeren) met een song die zeer veel lagen bevat. Minimaal, en tegelijkertijd ontzettend weelderig. Een band om te ontdekken dus, en waarom dat niet samen met de Marble Sounds doen? Ze staan samen met hun op het podium in de Vooruit (25 september) en een dag later (26 september) in de Botanique in Brussel.

Facebook

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More