Home ReviewsAlbum Reviews THE SLOOFS – Dichte Bij De Waanzin

THE SLOOFS – Dichte Bij De Waanzin

by Nel Mertens

Mike C. en Foenkmaster B. hebben elk al bijna 20 jaar ervaring in de Vlaamse muziekscene. Sinds 2011 staan ze samen als The Sloofs, met DJ Naeldestekker, bassist Dieter De Mits (The Moonlovers-begeleidingsband van oa. Guy Swinnen, Roland, Jean-Bosco Safari) en gitarist Elia De Mey (Woesten, Skunk City) aan hun zij, op het podium.

Met een ode aan hun Meetjesland in hun eerste single werden ze verkozen tot “Meetjeslander van het jaar”, maar algauw wou het tweetal over de grenzen heen. Een rappend duo met humor, maar toch niet onder de ‘kermisrappers’ te catalogiseren. De heren weten wel weg met woorden en beats en slagen erin om met een no nonsensmentaliteit een knappe crossover van funky hiphop met jungle dance-elementen neer te zetten.

In 2014 kregen we hun eerste album Poetreilstijl te horen, gevolgd door deze nieuwe ep Dichte Bij De Waanzin. Drie tracks met teksten die de waanzin tarten, maar die ook zo alledaags herkenbaar zijn! Frustraties die we meestal inhouden, rollen er bij deze zonder gêne uit.

Retrosynths en een vette beat zetten de toon in Blablabla, waarin de heren hun afkeer uiten tegenover grote woorden waarna daden uitblijven. The ninetiessound druipt van Bollet Af. Triggerend en dansbaar vragen ze kordaat om hun zin te mogen doen en het daarbij ook gewoon af te bollen. “Doe mo normaal…” Hoe vaak denken we het niet? The Sloofs rappen het ongegeneerd in het uptempo Eij Joone Eij.

De beats, de synthlijnen tot de verborgen bliepjes en samples moeten ongetwijfeld het geluid van hun jeugd weergeven. Het zou best kunnen dat The Sloofs hun inspiratie vonden bij Flip Kowlier (op een overdosis Red Bull), die op zwier ging met Keith Flint (overleden zanger/danser van The Prodigy), want dit is ‘vree wijze’ Vlaamse hiphop!

Bekijk de live-coronavideo van Bollet Af via deze Facebook link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More