Home Singles VRIJDAG – Het Einde (Eigen Beheer)

VRIJDAG – Het Einde (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Michiel D’Haeze kennen we als frontman van de rock-‘n-roll formatie Mudcookies maar de man heeft nog een ander project. Met Vrijdag brengt hij een Nederlandstalige mix van blues, folk en americana met een swingend New Orleans sfeertje.

(c) Vrijdag

De nieuwe single Het Einde gaat over de apocalyps en is wel een beetje toepasselijk in deze vreemde periode. Het nummer gaat niet over corona aangezien het geschreven werd toen er van een pandemie nog geen sprake was. Muzikaal klinkt het zeker niet zo zwaar als je zou verwachten van een nummer over de apocalyps. Integendeel, we krijgen een swingende, gipsy jazzgitaar, groovende drums, een funky blazerssectie en D’Haeze die alles heel vrolijk bij mekaar zingt.

Wat een catchy geheel brengt Vrijdag hier. Heel moeilijk om op dit nummer stil te blijven zitten, het swingt alle kanten uit. Als die apocalyps er dan toch zou komen, dan krijgen we er met deze song de perfecte soundtrack bij en lopen we vrolijk de ondergang tegemoet.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More