Home ReviewsAlbum Reviews THE MARSHALS – Le Ptit Cham Session (Flower Coast / Absilone)

THE MARSHALS – Le Ptit Cham Session (Flower Coast / Absilone)

by Patrick Bruneel

Moulins,de hoofdstad van het departement Allier (Frankrijk) was vroeger de verblijfplaats van de hertogen van Bourbon, die er een stadje vol kunst en architectuur van maakten. Dit pittoreske stadje in de Auvergne is tevens de verblijfplaats van de bluesrockers The Marshals, die met Le Ptit Cham Session hun reeks sessies gewoon verder zetten. Deze is inmiddels hun zesde, wat hen in Frankrijk toch al enige bekendheid deed verwerven.

Franse bands die over de grenzen doorbreken is uiteraard een ander paar mouwen. Dit trio, met gitarist, zanger en songschrijver Julien Robalo aan het hoofd, verdient dat echter wel. We gaan zeker niet beweren een kenner van blues en bluesrock te zijn, maar we herkennen wel of een plaat of band het goed doet, of niet. En deze is goed. Punt.

Op het bijgeleverde blaadje zien we dat The Marshals één cover brengen, Elements And Things van Tony Joe White. Dat is meteen een fijne referentie en dat is ook het soort blues dat Robalo uit zijn pen wringt.

Zijn kompanen, Thomas Duchézeau (drums, percussie) en Laurent Siguret (harmonica) voeren gewoon zijn orders uit.

Ondertussen zijn het al net zo’n ervaren rotten, de band debuteerde in 2010, die weten wat van hen verwacht wordt. Dat is slepende, bluesy swamprock die uitermate goed wordt gebracht. Bovendien vinden we het extra boeiend dat, in tegenstelling tot veel genreverwanten, het gros van de gespeelde nummers van eigen hand is. De band ademt bluesrock tijdens het spelen en dat is eraan te merken. Fans van het genre weten wat gedaan: luisteren.

BandcampFacebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More