Home ReviewsAlbum Reviews GRACIEHORSE – L.A. Shit (Wharf Cat Records/Konkurrent)

GRACIEHORSE – L.A. Shit (Wharf Cat Records/Konkurrent)

by Bart Verlent

Na zes jaar stilte is Gracie Jackson, alias GracieHorse, terug met nieuwe muziek. Na bij diverse bands te hebben gespeeld besloot Gracie in 2014 om solo te gaan. Het jaar nadien bracht ze haar debuutplaat Gracie uit waarop zeven slacker tracks staan van de in Los Angeles wonende singer-songwriter. In 2017 was er nog de kerstsingle Santa’s Dirty Laundry die ze opnam met Jonny Kosmo, waarna ze zich volledig terugtrok uit het muziekwereldje.

© GracieHorse

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en zo is GracieHorse er nu terug en dat nog wel met een volledig nieuw album. De opnames vonden plaats in de Johnny Kosmo’s Studio in L.A., King Tuff stond in voor de mix en ze werd bijgestaan door verschillende muzikale vrienden die op dat moment ook zonder werk zaten wegens corona. Sommige nummers op de plaat zijn al meer dan tien jaar oud (Hollow Head werd zelfs al 15 jaar geleden geschreven), de andere tracks schreef Gracie tijdens de pandemie.

De slackersound is zo goed als verdwenen, enkel in If You’re Gonna Walk That Straight Line Son, It’s Only Gonna Hurt is ze nog wat blijven hangen. Gracie wou vooral een alternatieve country plaat maken en dat is haar goed gelukt. De pedal steel fleurt meerdere nummers op terwijl de banjo ook af en toe weerklinkt. De zang is heel helder en emotioneel.

Voor deze plaat luisterde ze vaak naar Lucinda Williams en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Zo staan er een paar pure old school country songs zoals By The Light Of His White Stetson, Backup Slowly de reprise versie van Hollow Head op het album. De meeste composities zijn eerder een combinatie van singer-songwriter en country; op die manier gaat ze meer de weg op van Courtney Marie Andrews en het meest recente album van Angel Olsen.

L.A. Shit is een heel straffe terugkeer van GracieHorse, hopelijk moeten we weer geen acht jaar wachten op een opvolger.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More