Home ReviewsAlbum Reviews THE LAMA HOME BAND – Sparebed Birthmarks (Bananafischin’ Records)

THE LAMA HOME BAND – Sparebed Birthmarks (Bananafischin’ Records)

by Patsker Omaer Beguin

Er valt heel wat interessants te ontdekken in Belgische underground scene. The Lama Home Band behoort bij het soort bands waar zottigheid en experiment hand in hand gaan. Het duo komt hier met een plaat op de proppen (in mooi geel vinyl) die gevuld is met elektronische avant-garde popmuziek. De band is ontstaan uit Modern Bog, die in het begin van jaren tachtig via bizarre opnames op cassette hun muziek onder de bevolking verspreidde. In 1989 vormden D. Down en Kim Kang de band The Lama Home. Kim Kang, beter bekend als striptekenaar en cartoonist Kim Duchateau is de man achter de figuren Aldegonne en Esther Verkest.

Sparebed Birthmarks bevat tien vreemde liedjes over ontmoetingen met bizarre mensen en merkwaardige situaties. De nummers bevatten een sterke en opvallende anti-muziek attitude die als bij wonder tot boeiende en geloofwaardig allegaartje stolt. De absurde humor zit verweven in een mishmash van melodietjes waarbij heel wat experimentele geluiden en achtergrond effecten toegevoegd worden. Sommige refreintjes bombarderen ons terug naar het legendarisch Tik Tak kinderprogramma uit de jaren tachtig van vorige eeuw.

De losse speelsheid en diversiteit van deze plaat produceren een verdraagzaam decadent sfeertje. De vergelijking met het Gentse Brik Tu-Tok loert om de hoek maar die gaan veel theatraler te keer. The Lama Home Band baseerde zich voor dit album op hun cd-r Sparebedbirthmarks uit 2005. Het grappige The sun was the conductor werd gezongen door D.Down nadat hij gedwongen was marihuana te roken om de resultaten van het gelach te verkrijgen. Sparebed Birthmarks is lekker klinkende gekheid zoals we die ook bij The Residents en Renaldo And The Loaf tussen de oren krijgen. 

https://thelamahomeband.bandcamp.com/album/sparebed-birthmarks?fbclid=IwAR1fS9_4IzKRuEGf7keArb-5FBJPEFISIGWI7OeL727bJnQtBf8KV1mvzd0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More