Home Belgisch ELSZA – Thinking About It

ELSZA – Thinking About It

by Nel Mertens

Een nieuw gezicht, een nieuw geluid. En dat klinkt als Elsza. Hoewel de Antwerpse Gaëlle Vandenplas geen groentje is, want de 25-jarige singer-songwriter bracht eerder al werk uit onder de naam Gaël Szalai.

Met haar debuutsingle Thinking About It laat ze r&b horen, die poppy en catchy klinkt. Een track die met zachte stem en knappe pianoklanken warm binnenkomt en steeds meer pit krijgt naarmate het nummer vordert.

Met knappe elektronische details, hier en daar ook een retro synthlijntje en de op en neer deinende ritmes, klinkt de track opwindend rijk, maar tevens luchtig speels.
Het einde van de track vinden we net iets minder geslaagd. We hebben het gevoel dat er naar een apotheose werd toegewerkt, maar net op dat punt klinkt het ons toch net iets te geforceerd. In een ietwat chaotische galm, met een bittere toets sluit deze nieuwkomer – die ons dus voor het grootste stuk wél te pakken had – af.

Voor deze track werkte Gaëlle samen met Daan Schepers (o.a. Bazart, Eefje De Visscher). Ze is momenteel volop bezig aan een debuutep.

Instagram / Facebook


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More