Home ReviewsLuminous Gold THE JAPS – Powerpunkhoodoos (BOOM! RECORDS – 1991)

THE JAPS – Powerpunkhoodoos (BOOM! RECORDS – 1991)

by Filip Verbeeck

The Japs waren een punkrock trio uit Merchtem. Leden: Geert Vermeir (drums), Wim Hellinckx (zang, gitaar) en Frank Van De Sijpe (bas). In 1992 haalden ze de Humo’s Rock Rally finale en waren ze goed voor een zevende plaats.

Dit is het enige volwaardige album van de band. In 1992 brachten ze nog wel de single Release A Nation uit. Dat nummer staat ook in een live versie op de verzamel-cd van de Rock Rally van dat jaar.

Opener She’s Got A Fund zou zo van The Kids of The Ramones kunnen zijn. Hetzelfde geldt voor Gimme What I Need en Let’s Dance Around. Direct drie nummers die je aandacht opeisen.

Get Into My Life is een soort van singer-songwriter nummer maar wel met wat elektrisch gitaarwerk erin. Eén van onze favorieten. For A Better World is semi-akoestisch met een orgeltje. Zeer leuke song!

Made Up My Mind begint met een meezingstukje. Een heel vrolijk nummer dat je instant doet glimlachen. Wederom valt het betere gitaarwerk op. Bij Symbolic Deeds en Gotta Get Away is het dan weer rocken geblazen!

All Of The Time is een zeer sterke song. Wim Hellinckx levert een puike zangprestatie bij dit akoestische gitaar- en zangnummer. Lie is gewoon een goed rocknummer. Drum, bas en gitaar exact waar ze moeten zijn!

Iets commerciëler en met een catchy refrein is Hurly Curly Girl. Let op de samenzang! Met dit nummer ben je onmiddellijk mee. Bij Break Away wordt de akoestische 6-string weer bovengehaald. Waar is dat kampvuur en die bak bier? Wel echt een heel goed nummer.

Elke Belpop rockliefhebber zou deze plaat in huis moeten hebben. Het is een uitstekend album met een hoop goeie songs. Let zeker op de fantastische backing vocals en de prachtige samenzang. De mix tussen rock, punk en wat rustiger nummers klopt perfect.

The Japs zijn stuk voor stuk goede muzikanten en bovendien zijn we verliefd op de stem van Wim. Wat een zanger!

We willen nog wel een eervolle vermelding geven voor het nummer Release A Nation. Zowel de live als de studio versie zijn zeer de moeite!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More