Home ReviewsAlbum Reviews THE HINDU NEEDLE TRICK – Creatures Of Convenience (T(H)NT Records)

THE HINDU NEEDLE TRICK – Creatures Of Convenience (T(H)NT Records)

by Mark Van Mullem

The Hindu Needle Trick moet zowat het best bewaarde geheim uit Mechelen zijn. Nochtans is dat nergens voor nodig want deze getalenteerde Mechelaars verdienen wel wat meer bekendheid als je het ons vraagt. De band grossiert nu al acht jaar in intelligente, poppy indierock, met uitstapjes naar jazz, blues, psychedelica of het universum van ene Frank Zappa. Fijne muziekjes, met hier en daar wat hoekjes af. Aan humor en hilariteit geen gebrek. Soms heftig rockend, soms pure tongue-in-cheek. Die ingrediënten vind je ook in volle glorie terug op Creatures of Inconvenience, het alweer derde album van The Hindu Needle Trick.

Bij de vorige albums tekende de band zelf voor de productie, nu namen de hindus producer Jesse Maes, bekend van Hypochrismutreefuzz en Sophia, en engineer Bert Vliegen (Sophia, Teen Creeps) onder de arm. Die kweten zich van de fijne taak om de acht knallers die The Hindu Needle Trick op de luisteraar loslaat, uitstekend te doen klinken.

Ja, ‘maar’ acht nummers, goed voor net een minuutje meer dan een halfuur vol geniale gekte. Dat is misschien kort, maar het halfuur wordt dan ook goed benut met de gekende Hindu Needle Trick-troeven. Less is more, want flink gebald in dat halfuur krijg je een overdaad aan geniale grooves, fijn snedig gitaarwerk, strak baswerk, potige drums en catchy refreinen, met zanger Roel Spoelders als ervaren gids.

Dat we enthousiast waren over het olijke Dzigettai, de single die het album voorafging, kon je eerder al lezen. En ook de nieuwe single, de vuige rocker White Fan, is lichtjes fantastisch. Maar voor de liedjes op Creatures Of Convenience geldt echt ‘alle acht goed’, en daar horen de titeltrack, zeker ook het eclectische The Smell Of Perplexity, Mongrel of Elephants On Rocket Ships dus ook bij.

Elke luisteraar zal zo wel zijn favorieten hebben, en misschien wel met het gevoel achterblijven Still I Want More, om het met de laatste song van het album te zeggen. Maar er is altijd nog de repeat-knop natuurlijk. En ooit, hopelijk, weer liveconcerten!

Met Creatures Of Convenience biedt The Hindu Needle Trick een fraaie staalkaart van eigen kunnen met een prachtige mix van alle exquise elementen die de bandsound van dit gezelschap zo uniek en herkenbaar maakt.

Moge deze fijne plaat het opstapje betekenen naar wat meer bekendheid, dat verdienen deze heren wel.

Creatures Of Conveniences verscheen op het label T(H)NT Records.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More