Home ReviewsAlbum Reviews TYLAINE VAN DEN BROECK – Mermaid Magic (Maison Tylaine)

TYLAINE VAN DEN BROECK – Mermaid Magic (Maison Tylaine)

by Bootsie Butsenzeller

De vaste pianiste van Helmut Lotti maakt een soloalbum, dat de piano dan centraal staat is de logica zelve. Ze vliegt als een elfje tussen licht klassiek, jazz en pop. Af en toe begeleid door viool en/of cello.

Ondine en de titeltrack zijn frivole stukken, waarin zoals de titel al aangeeft de sprookjesfiguren in een Disney decor tot leven lijken te komen. Wim Mertens had dan weer But A Mermaid Has No Tears en Loreley gecomponeerd kunnen hebben. Ook Gonzales solo aan z’n piano komt voor ons geestesoog in Love For The Sirene. Dat zijn alvast goede referenties denken we dan.

Op Change Your Mind krijgt ze voor het eerst vocale ondersteuning van niemand minder dan Maurice Engelen (waar Van Den Broeck in het verleden ook nog mee samenwerkte) die toch niet meteen bekend staat als een groot zanger en zich meestal verschuilt achter z’n Praga Khan decks. Het gaat hem evenwel goed af en zorgt voor een verrassende afsluiter. Donker wordt het nooit in de leefwereld van Tylaine, melancholisch soms, maar we horen vooral een gedreven en zeer getalenteerde instrumentaliste die mooie composities als een liefdeskogel op ons afvuurt en ze schiet raak.

Verkrijgbaar op alle streamers en op cd via haar website.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More