Home ReviewsLuminous Gold THE DILL BROTHERS – Kafou (TVA – 1998)

THE DILL BROTHERS – Kafou (TVA – 1998)

by Filip Verbeeck

The Dill Brothers is één van die bandjes die eerst jaren zeer intensief gespeeld hebben voor er ook maar sprake was van een officiële release. Hun live reputatie was dan ook legendarisch en die zorgde voor honderden optredens, gaande van festivals zoals Dranouter tot Parkconcerten en kleine jeugdhuizen. Als je in de jaren 90 naar optredens en festivals ging, kwam je sowieso wel ergens The Dill Brothers tegen. Kafou is het eerste album van deze band.

The Dill Brothers op deze release zijn: Christiaan Dockx (zang), Luc Quets aan de drums, Kris De Wilde op keyboards, gitaar en zang, Frère Van Dun op trombone en zang, Paul Stappaerts op gitaar en Paul Mattheus op basgitaar. Ze worden op deze plaat ook aangevuld met extra vocals, percussie en blazers.

Opener Judge Dread is een song over de Britse reggae- en ska-muzikant. Leuk nummer en je weet wat je mag verwachten op deze plaat. Jolly Good Ride is een grappig nummer dat begint met een soort Beatles gitaarriffje. Een ludieke tekst en nogal expressief gezongen maken van deze song een meezinger.

Eén van onze favorieten is Robbery, heel basic maar uitermate meeslepend. Nice Guys, Hypnotised en Ska Boat Party gaan verder op hetzelfde elan. Goede songs met een hoog dansgehalte. Frère Dill is een beetje het lijflied van de band. Live ging ook elke keer het dak er af bij dit nummer. Toffe beats en bijhorende riffs maken het moeilijk te blijven stilstaan.

Het titelnummer Kafou is een instrumentale track. Het valt erg hard op hoe goed de band dub, ska, enz… in de vingers heeft. Hier hoor je ook heel duidelijk wat een uitmuntende ritmesectie voor een nummer kan betekenen. Luc Quets en Paul Mattheus laten hier grote klasse horen!

Afsluiten doen we met Brown Man. Een song met fantastische zangpartijen en samenzang. Een waardige afsluiter voor dit album.

Een geweldig debuut van een fantastische band. Misschien net iets te proper als je ze ooit live hebt gezien maar dat is dan ook weer een compliment natuurlijk! Jammer genoeg bestaan The Dill Brothers niet meer maar niet getreurd, enkele leden zijn een tijdje geleden een nieuwe band begonnen: Moodcollector.

Check ze uit!!

http://www.moodcollector.be/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More