Home ReviewsAlbum Reviews LA JUNGLE – Fall Of The Apex

LA JUNGLE – Fall Of The Apex

by Bert Geurts

2021 is nauwelijks halfweg en we krijgen na It It Anita opnieuw een stevig pareltje voorgeschoteld met het nieuwe album Fall Of The Apex van het noise-trance-rock duo La Jungle uit Mons.

Hun retestrakke live-opredens lieten reeds menig muziekliefhebber in België verbijsterd achter en dat vertaalde zich ook in drie studio-albums, verschillende split-singles, een dubbel live-album en diverse remix-uitgaven in nauwelijks 6 jaar tijd.

De dreigende, haast machinale synth-intro in Aluminum River wordt op eenzelfde manier verdergezet bij Le Jour Du Cobra en spat uiteen als een gestoorde mantra waarbij de zanger zich als een ware psychopaat naar een uitweg schreeuwt.

Wat volgt in Du Sang Du Singe is een herkenbaar, recht-naar-de-genitaliën-grijpend rockanthem met een immer-rauwe drumsessie, doorspekt met een verrassende 80’s industrial sound. Ook in Hyperitual horen we de bezwerende hyperkinetische mix van kraut en haast naar trance neigende dansritmes.

Het prettig, oosters klinkende Marimba laat ons even wegdromen maar dat is van korte duur. Feu L’Homme drukt opnieuw de verdienstelijke, muzikale stempel van La Jungle waarbij de explosieve metalriff en de ongelooflijk strakke ritmesectie ons alweer van de sokken blaast.

Interloud is tenslotte een dreigend intermezzo als voorbode van de typische, euforische en naar de extase toewerkende climax in The End The Score. Zowel elke zelfverklaarde rocker als twijfelende technohead wordt hierbij meegezogen in een wervelend dansfestijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More