Home Belgisch THE CALICOS – Runaway Kid (Mayway Records).

THE CALICOS – Runaway Kid (Mayway Records).

by Bart Verlent

Het wordt hoog tijd dat The Calicos hun debuutplaat uitbrengen. Nadat ze vorig jaar Humo’s Rock Rally wonnen kregen we al twee knappe singles van dit zestal. Eerst het straffe, poppy Our House en dan Drifwood waar meer de americana invloeden in terug te vinden waren waar we onmiddellijk wild van waren.

Met Runaway Kid krijgen we weer een andere kant te horen van The Calicos. Het nummer heeft een weids geluid en zou perfect de soundtrack zijn voor op een lange autorit. We moeten wel zeggen dat we in deze song duidelijk de invloed van The War On Drugs horen. De dromerige keyboards als intro, de kenmerkende gitaarklankjes… je kan er niet om heen.

Maakt dat het nummer slecht? Neen zeker niet! De mannen van The Calicos weten hoe ze een deftige song moeten schrijven, ze brengen veel variatie in het nummer en toch blijft het (zoals vorige singles) catchy. Ook weer chapeau voor de heldere productie en arrangementen van Reinhard Vanbergen.

Misschien houden we meer van de originaliteit van de eerste twee singles. Maar eigenlijk hebben we Runaway Kid ook al in ons hart gesloten.

The Calicos kan je aan het werk zien op:

08/05 – De Zwerver, Middelkerke (samen met The Delines)
11/05 – Twintig Achtien, Antwerpen
23/06 – Stadsmuzikantenfestival MoMent, Tongeren

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More