Home Belgisch THE CALICOS – Our House (Eigen Beheer).

THE CALICOS – Our House (Eigen Beheer).

by Bart Verlent

Hier is hij dan: Our House, de debuutsingle van de Rock Rally-winnaars van dit jaar! Het Antwerpse zestal van The Calicos trok de studio in met Reinhard Vanbergen die je kent van Das Pop, Rheinzand en sinds kort ook bij Novastar.

Een goede beslissing, aangezien de Rock Rally-jury reeds vergelijkingen maakte met Novastar en lovend was over de keuze van het gebruik van de pedalsteelgitaar in de Calicos-songs, een instrument waarmee Reinhard overigens ook uitblinkt.

Dat de mannen zot zijn van Bruce Springsteen, Wilco, Ryan Adams, Neil Young en Townes Van Zandt hoor je absoluut op deze debuutsingle, maar wat nog belangrijker is: Our House
is een straffe song waar de kwaliteit vanaf springt!

Het is echt een visitekaartje dat deuren kan openen waarbij hun muzikale invloeden goed zijn gebruikt voor een eigen verbluffend groepsgeluid dat door Vanbergen mooi in de verf  wordt gezet. Na het horen van de eerste single, kijken we volop uit naar het debuutalbum.

The Calicos kan je aan het werk zien op:

5 oktober, 4AD te Diksmuide
7 oktober, Charlatan te Gent
9 oktober, Het Depot te Leuven
18 oktober, Cultureel Centrum Mechelen voorprogramma van The Posies
25 oktober, Café Café, Hasselt
7 november, De Monk te Brussel
15 december, Den Trap te Kortrijk
21 december, De Roma te Antwerpen voorprogramma van New Rising Sun
19 januari, N9 te Eeklo

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More