Home ReviewsAlbum Reviews SAN HOLO – Album 1 (Bitbird).

SAN HOLO – Album 1 (Bitbird).

by Bart Verlent

Sander van Dijck, alias San Holo, begon zijn carrière als gitarist bij diverse bands. Nadat hij zijn diploma voor gitaar en muziekproductie haalde, begon de Nederlander  met de productie van andere dj’s en richtte hij zich op dancemuziek met o.a. een remix van Dr. Dre’s The Next Episode.

Met zijn debuut Album 1 beweert Sander de diepte op te zoeken die hij in de traditionele elektronische muziek mist. Zo heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld waarin naar eigen zeggen de geest van Explosions In The Sky en Sigur Rós ronddwaalt.

Met een open geest beginnen we aan het album. In opener Everything Matters horen we een sfeervolle, dromerig intro. Veelbelovend. Helaas, wordt de sfeer na één minuut door platgeslagen housebeats kapot gemaakt. Ook in Lift Me From The Ground krijgen we van hetzelfde laken een broek, en beginnen we ons toch af te vragen of Sander wel diep genoeg is gaan zoeken. Helemaal niet uniek, maar niet meer dan ordinaire, flauwe en ongeïnspireerde dancemuziek die heel de plaat saai doordramt.

De plaat volledig uit horen met deze afgelikte elektro is lijden. Zijn beats passen wellicht perfect op Tommorowland, met diepgaande elektro heeft dit niets te maken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More