Home ReviewsAlbum Reviews THE BILLS – Till The Blues Have Gone (PIAS)

THE BILLS – Till The Blues Have Gone (PIAS)

by Patrick Van Hauwaert

Het uit de VS afkomstige duo the Bills brengen met hun debuut Till The Blues Have Gone, een leuke, warme plaat uit die een ideaal tegengewicht vormt voor de koude dagen waar we tegenaan kijken. The Bills dat is Bill Booth & Bill Troiani, twee singer-songwriters die, volledig onafhankelijk van elkaar, enkele jaren geleden verhuisden naar Noorwegen. In de voorbije jaren zijn ze elkaar dikwijls tegen het lijf gelopen en hebben ze samen gespeeld in meerdere muzikale projecten. Van een heuse samenwerking konden we tot dan echter niet spreken. Tot nu uiteraard, want begin dit jaar besloten de heren om de koppen samen te steken en een plaat te maken.

Till The Blues Have Gone is het resultaat van deze samenwerking die een samenraapsel is van blues, western swing, country, gospel en soul. Als we zeggen ‘samenraapsel’ dan bedoelen we dat wel positief. The Bills hebben heel wat ervaring en kennis over deze stijlen ze putten dan ook graag uit die ervaring om er een iets moois van te maken. Van de dertien songs op hun debuut zijn er twaalf zelf gecomponeerd. Het andere nummer is een cover van het Son House’ nummer Grinnin’ In Your Face.

Het resultaat mag er dan ook zijn. Till The Blues Have Gone is een ingetogen, eenvoudige release waarin de muziek centraal staat. Nummers als Till The Blues Have GoneAsking For More of Grinnin In Your Face zijn typische blues ervaringen. Already Gone maken ze dan weer moeiteloos een country uitstapje. Op Drivin’ Rains spelen ze dan weer met de typische americana die je in het hoge noorden veelvuldig tegenkomt. Afsluiter I Didn’t Know What I had, Till It Was Gone maakt het geheel af.

Met Till The Blues Have Gone, zullen The Bills alvast heel wat mensen gelukkig maken. De sobere uitvoeringen zijn vooral een meerwaarde op een plaat waarin muziek en gevoel centraal staan.  Een aanrader voor iedere american roots liefhebber.

Mr. Blue Boogie

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More