Home ReviewsAlbum Reviews THE ARTHURS – Glass

THE ARTHURS – Glass

by Bart Verlent

The Arthurs is een alternatieve indierockband met leden uit Amsterdam en Rotterdam. Het viertal heeft zich laten beïnvloeden door The Pixies, The Doors, The Smiths en Nirvana en dat levert een sterke eigen sound op. Deze Glass is het tweede album van de Nederlanders waarvan we begin dit jaar het straffe voorproefje kregen met de single Leave This Town. We waren benieuwd of ze die lijn konden doortrekken voor het volledige album.

(c) The Arthurs

Dit tweede album van The Arthurs is eigenlijk het eerste groepsalbum. De debuutplaat When I’m Sane uit 2017 werd volledig ingeblikt door frontman Robin den Drijver. Ook al klonk dat debuut subliem toch heeft de band dit met deze nieuwe langspeler overtroffen. Op deze plaat heeft de band een meer weids geluid en zijn de arrangementen breder uitgewerkt.

Naast een Britpop-sound horen we hier en daar wat Americana-invloeden die het groepsgeluid nog origineler en intenser maken. Ook de stem van den Drijver is er met de jaren op vooruit gegaan en blendt beter met de songs. De band krijgt op Red Letter Days en I Am The Bogeyman gezelschap van actrice Kiki van Deursen die de backings voor haar rekening neemt, wat niet echt een meerwaarde is, maar misschien krijgen The Arthurs daardoor wel wat meer aandacht.

Van ons verdient deze topband alvast alle aandacht. Glass is een sterke langspeler met tien ijzersterke songs waar we niet genoeg van kunnen krijgen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More